sunnuntai 10. elokuuta 2014

Viikot 5-8 / Weeks 5-8

Viimeiset viikot olivatkin hyvin kiireisiä, ettei tätä blogia ehtinyt ollenkaan päivittää, pentujen kanssa tuli puuhailtua kaikki liikenevä vapaa-aika, yhdessä ja erikseen. Sitten lomailtiin mummulassa, ja edelleen päivät kuluvat Tess-pennun ja muiden koirien kanssa puuhaillessa, sekä tietysti kaikesta muusta mikä kuuluu lapsiperheen arkeen. Mutta jospa jotain pientä laittaisin tähän kuitenkin ylös menneistä viikoista ;)
Pennut saivat matokuurin n. 6,5 viikon iässä ja sirutin ne samoihin aikoihin. Samoihin aikoihin (eli kun pennut olivat 6,5 vkoa vanhoja) Pekka Korri (kennel Tending) tuli tekemään pentutestin. Testi tehtiin meidän autotallissa, joka oli siis pennuille täysin vieras, myös haju- ja lattiamateriaalin osalta, ideaalinen paikka testille siis.
Kaikki pennut selviytyivät testistä, ja Pekka kehuikin pentuetta hyväksi. Yleisesti ottaen pennut olivat kilttejä, järkeviä ja rohkeita. Testi ei sinällään tuonut kovasti uutta, mutta omat käsitykseni pentujen luonteista vahvistui. Eli kovasti olivat itsensä oloisia myös testissä, hermorakenne ja toimintakyky kohdillaan. Toki millaisia niistä tulee isona vaikuttaa paljolti koiran kasvatus/koulutus. Mutta erittäin tyytyväinen olin kaikkien tulokseen.
Virallinen silmäpeilaus oli Mevetissä ke 16.7 ja kaikki saivat terveen paperit (paitsi GW Tara alias Salama, ks. alempana).

Pennut tapasivat vieraita ja vierailtiin erinäisissä paikoissa, mm. laitumella ja hakutreeneissä. Yksitellen käytiin pienillä remmilenkeillä yms. Paukkuja pennut kuulivat lähestulkoon päivittäin ruokailun yhteydessä, yhden kerran onnistuin saamaan videonkin.
https://www.youtube.com/watch?v=-cw4EDT6oBw&feature=youtu.be

Niin haikeaa kuin se onkin, että pennut lähtevät, niin olen erittäin onnellinen siitä, että löysin pennuille mitä parhaimmat kodit!

Ensimmäinen pentu, GW Troy ent. Michaelangelo, lähtikin sitten uuteen kotiin ma 14.6 ja tuli omalla kyydillä sitten silmäpeilaukseen. Troy muutti Lahteen Piia Savolaisen luokse, jolla on ennestään kaksi Suomen Tottelevaisuusvalio arvon omaavaa pitkäkarvaista collieta. Täten Troyn päälaji tuleekin olemaan toko, ja uskon, että tästä parista vielä kuullaan ;)



Silmäpeilauksen jälkeen oli GW Thistlen ent. Karai nykyään "Juku", vuoro lähteä uuteen kotiin Anu ja Sami Puskan luokse Tampereen seudulle. Uudessa kodissa bordercollien tapoja Jukulle opettavat bordercolliet Teppo (Rajahiilen Sydänyö) ja Pantsu (Maple Yard Illegalis). Jukusta tulee Anun kaveri harrastuksiin, joita tulee olemaan ainakin agility, pelastuskoiratouhut, toko ja PAIMENNUS ;)


Sitten lauantaina 19.7 lähtivät viimeiset pennut.

GW Ted ent. Donatello nykyisin "Spock" muutti Paajasten perheeseen Kuopioon. Spockin tulevaisuuden työt ovat agility Tiian ohjaamana ja palveluskoiralajit Juhon ohjauksessa.

Viimeisenä lähti GW Till ent. Liekki lentokoneella Ruotsiin Ann ja Tommy Wiktorsson:n perheeseen Tommyn uudeksi agility-koiraksi. Ann:lla ja Tommylla on entuudestaan Gon sisko Guess ja kolme muuta bordercollieta.



GW Tess ent. April Onei'l jäi kotiin kasvamaan, tulevaisuudessa siintää ainakin ura paimenkoirana, pk-jälki/hakukoirana ja varmaan vähän toko-koiranakin.

GW Taran ent. Salaman taival päättyi 15.7 pilvilampaita paimentamaan. Kuten edellisessä päivityksessä kirjoitin, Salaman kehityksessä oli normaalista poikkeavaa ja sillä oli neurologisia oireita. Tässä vaiheessahan oli selvää, ettei Salamasta koskaan tulisi oikeaa harrastuskoiraa, mutta koska luonteeltaan Salama oli pirteä, leikkisä ja tuli toimeen ilman apuja, sai se mahdollisuuden kasvaa erityiseksi perheemme lemmikiksi. Tilanne kuitenkin huononi 12-13.7 viikonloppuna siten, että Salama alkoi olemaan normaalia väsyneempi ja haluttomampi. Maanantaina 14.7 sillä ilmeni vaikeuksia syömisessä, Salama pystyi nielemään ainoastaan hyvin pehmeää sosemaista ruokaa, isommat palaset tippuivat lattialle. Koko ajan olin pitänyt rajana sitä, että Salama saa elää niin kauan kuin itse pärjää, ja nyt näytti siltä, että ilman erityistä avustamista syömisessä se ei tulisi pärjäämään. Niimpä tein ehkä tähän astisen elämäni raskaimman teon ja nukutin Salaman ikiuneen tiistaina 15.7. Vein Salaman Eviraan avattavaksi, ja vastaus tulee sitten jossain vaiheessa.

R.I.P. Salama pieni 23.5. - 15.7.2014 <3 Veit lähtiessäsi palan meidän kaikkien sydämestä!




Pennuista löytyy upeita kuvia ( (c) Sami Puska) myös osoitteesta: http://puska.kuvat.fi/kuvat/bc-+pentuja/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti